PC60 Alu look HR min 2

Energiebesparing tot 70%

Met een Roldeck is ook een afgedekt zwembad een lust voor het oog. Het is makkelijk te bedienen en duurzaam. De energiebesparing kan zelfs oplopen tot wel 70%. Als u voor de solar lamellen kiest, kiest u voor gratis zwembadverwarming. Deze lamellen geven de warmte, opgenomen door de zon, af aan het zwemwater.

De prijsstijgingen op de grondstoffen- en energiemarkt zijn de laatste jaren een grote uitdaging voor zwembadeigenaren. Veel klanten zijn op zoek naar betaalbare oplossingen om van hun zwembad te kunnen genieten zonder daarvoor hoge kosten te maken. Het afdekken van een zwembad is daarom de beste manier om energie te besparen en de kosten te verlagen.

Het verlies van warmtecapaciteit in een zwembad wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waarbij verdamping met 80% het grootste aandeel heeft. Dit leidt niet alleen tot waterverlies, maar ook tot een aanzienlijk energieverlies. Door het gebruik van een lamellenafdekking kan dit verlies sterk worden verminderd. Zoals te zien is in de vergelijking tussen een zwembad zonder afdekking en met afdekking, kan het verschil oplopen tot maar liefst 86% per jaar.

Met de Roldeck® Solar Eclipse® lamellen kunt u uw zwembad voorzien van een isolerende deken en tot wel twee of drie graden extra per dag winnen. Hierdoor heeft u op zonnige dagen zelfs geen warmtepomp meer nodig. De transparante bovenlaag en de zwarte onderlaag van de lamellen zorgen ervoor dat de warmte van de zon wordt opgeslagen en afgegeven aan het water, waardoor u op een milieubewuste manier het water kunt verwarmen en het zwemseizoen kunt verlengen.

Door te kiezen voor een lamellenafdekking wordt de opwarmingstijd van uw zwembad korter en verbruikt uw warmtepomp minder energie omdat het water minder lang verwarmd hoeft te worden. Bovendien blijft de temperatuur van het water langer stabiel omdat het dek gesloten is en er minder verdamping optreedt. Dit resulteert niet alleen in kostenbesparingen op uw energierekening, maar ook in een vermindering van de ecologische impact van uw zwembadinstallatie.

PC60 Alu look 2

Meer weten over afdekkingen en energiebesparen?